© Baykuş Haber

37.Uluslararası Mersin Briç Festivali başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN EV SAHİPLİĞİNİ ÜSTLENDİĞİ ‘37. ULUSLARARASI MERSİN BRİÇ FESTİVALİ’ BAŞLADI. 13 EYLÜL TARİHİNDE BAŞLAYAN VE 5 GÜN SÜRECEK OLAN ORGANİZASYONA, YURT İÇİNDEN VE YURT DIŞINDAN TOPLAMDA 250 SPORCU KATILIM GÖSTERECEK.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini üstlendiği '37. Uluslararası Mersin Briç Festivali' 13 Eylül'de başladı ve 5 gün boyunca devam edecek. Bu organizasyona, yurt içinden ve yurt dışından toplam 250 sporcu katılıyor. Etkinlik, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde 5 ayrı kategoride düzenleniyor ve Türkiye'nin en uzun soluklu etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, Uluslararası Mersin Briç Festivali'nin bu yıl 37. kez düzenlendiğini ve 5 gün boyunca 250 katılımcının yer aldığını söyledi. Taşkın, organizasyonda dereceye giren sporculara çeşitli ödüllerin verileceğini belirtti ve tüm katılımcılara başarılar diledi.

Mersin Briç Spor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Kerem, briçin her yaşta insanın oynayabileceği bir akıl sporu olduğunu vurgulayarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e teşekkür etti. Kerem, briçin insanı zinde tutan, analitik düşünceyi artıran ve problem çözme yeteneğini geliştiren bir spor olduğunu söyledi. Briç Spor Kulübü olarak briç oynamak isteyen herkesi kulüplerine davet etti.

Briç Milli Takım Oyuncusu Enver Köksoy, Mersin Briç Festivali'nin uluslararası bir festival olduğunu ve Türkiye'nin en büyük festivallerinden biri olduğunu belirtti. Köksoy, briçin hem bir oyun hem de bir spor müsabakası olduğunu ifade etti.

Briç Milli Takımı eski oyuncularından Canan Adıgüzel, festivalin 37 yıl önce zorluklarla başladığını ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 37. kez düzenlendiğini dile getirdi. Adıgüzel, festivalin Mersin için güzel bir etkinlik olduğunu ve sürekli olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER