© Baykuş Haber

384 kilometrelik Gümüşhane Kültür Rotasına hayran kaldılar

SIRADIŞI COĞRAFYASI VE 400 METREDEN 3 BİN 331 METRE RAKIMA KADAR OLAN YÜKSELTİLERİ NEDENİYLE UZMANLARIN “SÜRPRİZİ BOL ŞEHİR” DİYE NİTELENDİRDİĞİ GÜMÜŞHANE’DE TESPİT EDİLEN 384 KİLOMETRELİK KÜLTÜR ROTASI ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDAN DOĞASEVERLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR.

Gümüşhane'de keşfedilen 384 kilometrelik kültür rotası, Türkiye'nin dört bir yanından doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Gezi yazıları kaleme alan ve Türkiye'deki birçok şehrin doğa ve kültür rotalarını turizme kazandıran rehber Ersin Demirel liderliğindeki 17 kişilik bir grup, Gümüşhane'de 5 günlük bir kültür rotası turuna katıldı.

Gümüşhane'nin tarihi ve turistik mekanlarından yüksek yaylalarına kadar yürüyüş yapan misafirler, muhteşem manzaraları gördüler. Grup, yürümeyi ve tarihi seven kişilerden oluşuyordu ve etkinliği büyük bir memnuniyetle tamamladı.

Ersin Demirel, Gümüşhane Kültür Rotası'nın Türkiye'nin en güzel yürüyüş rotalarından biri olduğunu belirtti. Gümüşhane'nin doğal güzelliklerinin ve tarihi mekanlarının keşfedilmeyi beklediğini söyledi ve bölgenin nadide bir coğrafya olduğunu vurguladı.

Grup, Gümüşhane'nin coğrafyasını, ıssız kiliseleri, alpin çayırlıkları ve etkileyici manzaraları keşfetti. Her gittikleri yerde büyük bir coşku ve keyif yaşadılar. Grup üyeleri, Gümüşhane'nin beklentilerin ötesinde bir yer olduğunu ifade ettiler ve tekrar gelmeyi planladıklarını belirttiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER