© Baykuş Haber

4 bin 135 rakımlı Cilo Dağları’nda 5’inci festival

Yaşar KAPLAN/ HAKKARİ,(DHA)- HAKKARİ’de 4 bin 135 rakıma sahip Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı’nda, bu yıl 5’inci kez festival düzenlendi. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen dağcılar ile doğaseverler, festivalin ilk gününde trekking, yamaç paraşütü, yüzme ve dağ bisikleti gibi etkinlikler yaptı.

HAKKARİ'de, 4 bin 135 rakıma sahip Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı'nda, bu yıl 5. kez düzenlenen festival doğaseverleri ve dağcıları buluşturdu. Hakkari Valiliği tarafından organize edilen etkinliğe, Türkiye'nin farklı illerinden katılan doğa tutkunları büyük ilgi gösterdi.

Hakkari'nin terörden arındırılan ve Cumhurbaşkanlığı kararıyla "milli park" ilan edilen 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri, festival için ev sahibi oldu. Hakkari Valiliği'nin organizasyonunda gerçekleşen festivale, Hakkari'den yanı sıra birçok ilin sakinleri de katıldı. İki gün süren festival kapsamında, katılımcılar çadırlarda kamp yaparak doğanın tadını çıkardılar. Dağcılar ve doğaseverler, göl kenarında kahvaltı etti, kanolarla gösteriler düzenledi. Ayrıca, trekking, yamaç paraşütü, yüzme ve dağ bisikleti gibi etkinlikler de festivalin keyifli anları arasındaydı.

Yüksekova Halk Eğitim Müdürü Kenan Canan, Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı'nın adeta bir cennet köşesi olduğunu vurgulayarak, festivalin yurt içi ve yurt dışından büyük bir katılımla gerçekleştiğini belirtti. Binlerce kişinin göllerin çevresine kamp kurduğunu ifade eden Canan, 5. kez düzenlenen "Cilo-Fest" etkinliğinin büyük bir coşkuyla kutlandığını ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER