© Baykuş Haber

4. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi ‘Deprem temasıyla gerçekleştirildi

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE BU YIL 4’ÜNCÜSÜ DÜZENLENEN ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ’NDE ‘DEPREM’ TEMASI İŞLENDİ.

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, bu yıl "Deprem" temasıyla gerçekleştirildi. Kongre, Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlendi ve katılımcılar arasında Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, diğer üniversitelerin rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı.

1-2 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenen kongre, sosyal bilimler alanında çalışan bilim insanlarının araştırmalarını ve çalışmalarını sunma fırsatı bulduğu bir platform olarak hizmet verdi. Kongrenin ana teması olan "deprem", Türkiye'nin gerçekliklerinden biri olarak vurgulandı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Türkiye'nin deprem riski taşıyan bir ülke olduğunu ve genç bir tektonik kuşakta bulunduğunu belirtti. Bu tektonik kuşağın dünyada en çok depremin yaşandığı bölgelerden biri olduğuna dikkat çeken Zeybek, 6 Şubat'taki büyük depremin Türkiye için tarihi bir olay olduğunu ve bu depremin önceki depremlerle kıyaslanamayacak kadar büyük olduğunu ifade etti. Zeybek, "Üzülerek takip ettik, 50 binden fazla insanımızı kaybettik." dedi.

Aynı zamanda deprem temasıyla düzenlenen 4. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nin, bilimsel dünyaya ve tematik olaylar aracılığıyla bölgeye ve ülkeye katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER