© Baykuş Haber

40 bin kapasiteli İstanbul Havalimanı otoparkında yer kalmadı

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) KURBAN Bayramı tatilinde uçuş ve yolcu yoğunluğu yaşayan İstanbul Havalimanı otoparkında araç yoğunluğu da yaşandı. 40 bin araç kapasiteli otoparkta yer bulamayan yolcular otomobillerini geçiş yollarına park etmek zorunda kaldı. Bazı yolcular ise, otomobillerine otoparkta zor yer bulduklarını belirtti. 

İstanbul Havalimanı otoparkı, bayram tatilinde yoğun araç trafiğine sahne oldu. Dünyanın tek çatı altında en büyük otoparkı olan bu alanda, toplam 40 bin araç kapasitesine rağmen bazı sürücüler park yeri bulmakta zorlandı. Günlük ücreti 130 TL olan otoparkta, bazı sürücüler geçiş yollarına park etmek zorunda kaldı. Ayrıca, engelli araç park yerlerinin yasak olmasına rağmen bazı sürücüler tarafından kullanıldığı gözlendi.

Bayram tatilini yurtiçi ve yurtdışı tatil noktalarında geçiren vatandaşlar, tatil sonrası dönüş yolculukları için İstanbul Havalimanı'nda yoğunluk oluşturdu. Dönüş yolculukları nedeniyle iç ve dış hatlar geliş katında yolcu yoğunluğu yaşandı.

Yolcular, park yeri bulmanın zorluğuna dikkat çekerek, uzun bir dönemin ardından araçlarına kavuşmanın sevincini yaşadılar. Bayram tatilinin maliyeti nedeniyle bazı sürücüler, otopark ücretlerini de paylaştılar ve zor da olsa park yeri bulduklarını ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER