© Baykuş Haber

40 yıl önce köydeki markette kurduğu hayalini şehirde gerçekleştirmenin gururunu taşıyor

ANTALYA’DA YAŞAYAN KUYUMCU HALİL GÜVENÇOĞLU, 40 YIL ÖNCE DEDESİNİN İŞLETTİĞİ MARKETTE HAYALİNİ KURDUĞU MESLEĞİ YAPMANIN GURURUNU YAŞIYOR. ANTALYA’DA AİLEYE AİT İKİ ŞUBENİN BAŞINA GEÇEN GÜVENÇOĞLU İÇİN MESLEKTE EN ÖNEMLİ ŞEY İSE DEVAMLILIK İLKESİ OLDU.

Antalya'da yaşayan 55 yaşındaki kuyumcu Halil Güvençoğlu, ticaret kariyerine dedesinin işlettiği markette başlayarak, çocukluk hayali olan kuyumculuğu gerçekleştirdi. Antalya'ya taşındıktan sonra ailesinin desteğiyle iki kuyumcu şubesi açan Güvençoğlu, bugün hayalini kurduğu mesleği yapmanın gururunu yaşıyor.

Kuyumcu olma kararını anlatan Güvençoğlu, "Şirketimizi 1962'de dedem kurdu, dedem önce market işletiyordu, babam da yanında çalışıyordu. Okulu bitirdikten sonra ben de markette çalışmaya başladım. Bayrağı dedemden ben devraldım. İlk ticaretimi markette öğrendim. Ardından Antalya'ya taşındık, buraya gelince çocukluk hayalim olan kuyumcu sektörüne girdim. Köyde şartlar yeterli değildi, sonunda hayalim gerçek oldu. 25 yaşında bu sektöre girdim. İşimi severek yapıyorum şu anda 2 tane dükkanım var. Bu süreçte dedem ve babamın her zaman desteğini gördüm. İşimin bu kadar büyümesinde devamlılık ilkesini düstur edindim. Devamlılık olduğu zaman tanınırlık artıyor. Burada da ilkeli duruş topluma her zaman güven verdi" dedi.

Altın yatırımı hakkında da tavsiyelerde bulunan Güvençoğlu, "Altının dalgalanması global bir olay. Altın her zaman en doğru yatırım limanıdır. Biz müşterilerimize yatırımı tavsiye ediyoruz; 3 ay değil en az 6 ay hedef konularak yatırım yapılmalıdır. Vatandaşımız altını daha çok paraya ihtiyacı olduğu zaman satıyor. Yastık altında altını bulunan vatandaşlarımız bunu bankalara teslim ederse ekonomimize ciddi bir katkıda bulunur" şeklinde konuştu.

Güvençoğlu, altın fiyatlarının artmasıyla çeyrek altının popüler hale geldiğini de sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER