© Baykuş Haber

4007 TÜBİTAK Kartalın Gözünden Bilim Şenliği kapılarını açtı

4007 TÜBİTAK Kartal’ın Gözünden Bilim Şenliği, bu yıl da bilim meraklılarını ağırlamak için kapılarını araladı. 4 gün sürecek olan etkinlik boyunca, ziyaretçilere çeşitli platformlar aracılığıyla bilgi sunulacak.

Kartal’da bulunan bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlik, Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Selma Taşlı tarafından hayata geçirildi. Bu yılın teması doğa bilimleri olarak belirlendi ve etkinlikte 32 farklı doğa bilimleri temalı atölye bulunuyor. İlkokul öğrencilerine yönelik bir proje olarak düzenlenen etkinlikte, uzay gösterilerinden AFAD'ın deprem simülasyon tırıyla doğal afetler hakkında bilgilendirici sunumlar yapılıyor.

Bugün başlayan ve yoğun ilgi gören 4007 TÜBİTAK Kartal’ın Gözünden Bilim Şenliği, son gün olarak 10 Haziran'da da ziyaretçilere kapılarını açacak.

Etkinliğin yürütücüsü Selma Taşlı, şunları söyledi: “4007 TÜBİTAK Kartal’ın Gözünden Bilim Şenliği, 6. kez düzenleniyor. Daha önceki yıllarda robotik ve kodlama konularına odaklanmıştık. Bu yıl ise doğa bilimleri temasını işliyoruz. Şenlik kapsamında 32 farklı atölye bulunuyor ve AFAD'ın deprem simülasyon tırı da etkinliğin bir parçası. 4 gün boyunca yaklaşık 8 bin öğrenciyi ağırlamayı planlıyoruz. Amacımız çocuklarımızı mutlu görmek ve onlara bilimi eğlenceli bir şekilde öğretmek.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER