© Baykuş Haber

45 yıl aradan sonra tekrar Vanda buluştular

VAN KIZ ÖĞRETMEN OKULU VE LİSESİ MEZUNLARI, 45 YIL ARADAN SONRA TEKRAR VAN’DA BİR ARAYA GELDİ.

Van Kız Öğretmen Okulu ve Lisesi mezunları, 45 yıl aradan sonra tekrar Van'da bir araya geldi. 1965-1978 yılları arasında hizmet veren bu okuldan mezun olan 45 öğretmen, eski günleri yâd ederek nostaljik anlar yaşadı. Van ve bölgedeki tarihi ve turistik yerleri gezen öğretmenler, hatıra fotoğrafları çekti. Ardından düzenlenen Van Oturma Gecesi'nde bir araya gelerek türkülerle halaylar çekip, birlikte olmanın tadını çıkardılar.

Etkinliğin organizatörleri Gülten Ödemiş ve Nesrin Katlı, yaklaşık 10 yıldır bu buluşmayı düzenlediklerini ve her yıl farklı bir şehirde bir araya geldiklerini söyledi. Bu etkinlik sayesinde öğretmenlerin 5 gün boyunca Van ve Van Gölü çevresini gezme fırsatı bulacaklarını belirttiler. Organizatörler, bu etkinliğin duygusal anlar yaşattığını ve geçmişi anma ile günümüzü yaşamanın bir arada olduğu özel bir deneyim olduğunu vurguladılar.

Bir öğretmen olan Metin Saracoğlu, 1970-1973 yılları arasında Van Kız Öğretmen Okulu'nda matematik öğretmeni ve müdür yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu hatırlattı. Ayrıca, okulun bulunduğu alana "Van Kız Öğretmen Okulu Parkı" adının verilmesini talep ederek, Van'ı tekrar ziyaret ettiğini ancak bazı değişiklikler yaşandığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER