© Baykuş Haber

5 kişilik sahte polis çetesi yakalandı

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)İSTANBUL’da polis olduklarını söyleyerek yolda yürüyen bir kişinin 300 bin lirasını gasp eden, Avcılar’da 15 yaşındaki bir çocuğu kandırarak evde bulunan 700 bin liralık ziynet eşyasını kendilerini teslim etmesini sağlayan ve daha sonra da çalan 5 kişilik şebeke gözaltına alındı. Poliste çok sayıda suç kaydı olduğu belirlenen şüphelilerle birlikte 2 adet tabanca, çok sayıda mermi, kelepçeler, tepe lambası, el telsizleriyle bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Şüphelilere ayrıca, Maltepe’deki olayda ikiz plaka kullandıkları için trafik polisleri tarafından 4 bin 64 lira para cezası kesildi. 15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU KANDIRIP 700 BİN LİRALIK ZİYNET EŞYASI ÇALMIŞLAR

İstanbul'da polis olduklarını söyleyerek yolda yürüyen bir kişinin 300 bin lira gasp eden, Avcılar'da 15 yaşındaki bir çocuğu kandırarak evde bulunan 700 bin liralık ziynet eşyasını teslim etmesini sağlayan ve daha sonra da çalan 5 kişilik şebeke polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde 2 tabanca, mermiler, kelepçeler, tepe lambası ve bir miktar uyuşturucu madde bulundu. Ayrıca, Maltepe'deki olayda ikiz plaka kullandıkları için trafik cezası kesildi.

15 yaşındaki çocuğun dolandırılması olayıyla başlayan soruşturma, Maltepe'deki gasp olayıyla bağlantılı olduğunu gösterdi. Şüphelilerin kimlikleri tespit edildi ve polis operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüpheliler, gasp ve dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya. Ayrıca, evlerinde yapılan aramalarda silahlar, para, kelepçeler, el telsizleri ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Şüphelilerin daha önce poliste çok sayıda suç kaydı olduğu da belirlendi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve mağdurlar tarafından teşhis edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER