© Baykuş Haber

50 yaş altı bireyler uykuya dikkat: Bu hata inme riskini 4 kat daha fazla arttırıyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, yaptığı açıklamada uyku sorunlarının inme riskini arttırabileceğini vurgulayarak, 50 yaş altı bireylerde yapılan bir araştırmanın bu riski 4 kata kadar arttırdığını gösterdiğini belirtti. Uykusuzluğun, insan sağlığı için son derece önemli olan uyku düzenini bozabileceğini dile getiren Prof. Dr. Öztürk, bu nedenle uyku sorunlarını ciddiye almanın önemli olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Öztürk, uzmanların uyku hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini ve bu alışkanlıkların düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Ancak uyku sorunlarının devam etmesi durumunda bir uyku uzmanına başvurmanın önemli olduğunu belirtti ve bu tür sorunların ömrü kısaltma riski taşıdığına dikkat çekti.

Öte yandan, yaşadığı uzun süreli uykusuzluk sorununu doktora başvurarak çözen bir vatandaş da uykunun hayatta yemek kadar önemli olduğunu vurguladı. Gençlerin gece telefonla vakit geçirerek geç yatma alışkanlığını sıkça sergilediğine dikkat çeken bu vatandaş, düzenli uyku alışkanlığının yaşam için şart olduğunu ve uyuyamayan kişilerin doktora başvurmasının önemli olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER