© Baykuş Haber

500 pehlivan Taşköprü Yağlı Güreşlerinde kol bağlayacak

TAŞKÖPRÜ YAĞLI GÜREŞLERİ’NİN TANITIM TOPLANTISI KOCAELİ’NİN KÖRFEZ İLÇESİNDE YAPILDI

Bu yıl 49. kez düzenlenecek olan Taşköprü Yağlı Güreşleri, Körfez ilçesinde gerçekleştirilecek ve spor severlere büyük bir güreş şöleni sunacak. Körfez Belediyesi tarafından, 49. Altın Kiraz Festivali kapsamında düzenlenecek olan bu önemli organizasyon, 18 Haziran Pazar günü Sevindikli Mahallesi Taşköprü Er Meydanı'nda gerçekleşecek. Bu etkinlik, 14 farklı boyda toplamda 50 başpehlivan ve 500 güreşçinin mücadele edeceği büyük bir spor şöleni olacak.

Tanıtım toplantısı, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'ün ev sahipliğinde gerçekleşti ve güreşçiler ile antrenörlerin katılımıyla gerçekleşti. Bu yılki Taşköprü Yağlı Güreşleri'ne, 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemeri kazanan Mustafa Taş, Kırkpınar üçüncüleri İsmail Balaban ve Ertuğrul Dağdeviren, geçen yılın Taşköprü Yağlı Güreşleri şampiyonlarından Ali Gürbüz ve Yusuf Can Zeybek gibi önemli güreşçilerin katılacağı öğrenildi.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, güreşlerin sadece bir spor etkinliği olmadığını belirterek, yağlı güreşlerin Türk milletinin karakteri ile uyumlu bir spor dalı olduğunu vurguladı. Bu sporun yiğitlik, mertlik, güç ve taktikle özdeşleştiğini ifade etti. Başkan Söğüt, 18 Haziran'da gerçekleşecek olan etkinlik için 50 başpehlivan ve 500 pehlivanın bir araya geleceğini ve bu güreşlerin Türk milletinin gücünü ve karakterini yansıtacağını belirtti.

Toplantının sonunda güreşçiler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e organizasyona verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler. Bu önemli etkinliğin, güreş severlere büyük bir heyecan ve coşku yaşatacağı kesin gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER