© Baykuş Haber

500 yıllık caminin yıpranan minaresi korkutuyor

MANİSA’DA 1549 YILINDA YAPTIRILAN İBRAHİM ÇELEBİ CAMİİ'NİN MİNARESİNİN ŞEREFESİ VE KÜLAHININ BAKIMSIZLIKTAN DOLAYI AŞIRI YIPRANMASI MAHALLEYİ KORKUTUYOR. MİNARENİN KÜLAHININ SONRA RÜZGARLARDA YAN YATTIĞINI BELİRTEN MAHALLE SAKİNLERİ, KÜLAHIN CAMİ BAHÇESİNDE VAKİT GEÇİREN ÇOCUKLARININ ÜZERİNE DÜŞMESİNDEN ENDİŞE ETTİKLERİNİ İFADE ETTİLER.

Manisa'da bulunan tarihi İbrahim Çelebi Camii'nin minaresinin bakımsızlıktan kaynaklanan yıpranmışlığı ve minare külahının rüzgarlarda eğilmiş olması, mahalle sakinlerini endişelendiriyor.

Caminin minaresinin külahının rüzgarlarda eğildiğini ifade eden mahalle sakinleri, bu durumun cami bahçesinde vakit geçiren çocukları için tehlike oluşturduğundan endişe duyduklarını dile getiriyorlar.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan İbrahim Çelebi Camii, uzun yıllara meydan okuyan bir tarihi mirası temsil ediyor. Ancak son zamanlarda rutubet sorunlarıyla karşı karşıya kalması ve her yağmur sonrası çatıdan akan suların neden olduğu rutubetle duvarlarında sıva dökülmelerinin başlaması gibi sorunlarla karşı karşıya.

1549 yılında inşa edilen bu tarihi caminin minaresinin külahı da geçmiş yıllarda meydana gelen şiddetli fırtınalar nedeniyle yerinden oynamış ve adeta devrilmek üzere. Ayrıca caminin ahşap minberi ve duvarları rutubet nedeniyle dökülmeye başlamış durumda.

Mahalle sakinleri ve cami cemaati, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne çağrıda bulunarak caminin bakıma alınması gerektiğini ifade ediyorlar. Yağmur yağdığında caminin her tarafından su sızdığını belirten cemaat üyeleri, boyama işlemi yapılmış olmasına rağmen sorunun çözülmediğini ifade ediyorlar.

Cemaatten Mehmet İçel, "Caminin her tarafı akıyor. Döküntü içerisinde. İzmir’den yetkililer geldi ama devamı gelmedi. Caminin her tarafı akıyor. Boyattık ama olmuyor. Esaslı bir tadilat istiyor. Bizim getirdiğimiz ustalarla da olmaz. Yetkililerin tadilat yaptırması gerekiyor. Tadilat yaptırılırsa seviniriz" şeklinde konuştu.

Hüseyin Karatavuk ise "Camimiz biraz dökülüyor. Tamirat yapılsa burası Manisa’nın gözde camilerinden olur. Buranın cemaati de kalabalık. Lütfen buraya bir el atsınlar" dedi.

Manisa'da diğer camileri de ziyaret ettiğini ifade eden İrfan Soytürk, İbrahim Çelebi Camii kadar bakıma ihtiyaç duyan başka bir cami olmadığını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER