© Baykuş Haber

56 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dündar Adaletli, olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak, "Kuvvetli yağışlar, rüzgarlar ve kar yağışı gibi doğa olaylarına karşı tüm ilgili kurumlarla işbirliği yaparak gerekli önlemleri almalı ve halkımızın bilinçli davranmasını sağlamalıyız" dedi.

Yaşanan yağışlar ve kar yağışının halkı tedirgin etmemesi gerektiğini belirten Adaletli, gereksiz paniklerin önüne geçmek ve itfaiye sızıntısını engellemek için önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Bu bağlamda, Çeşme, Darıca, Devrek, Tirebolu, Batıkent ve Kaynarca ilçelerinde vatandaşları bilgilendirdiklerini, bu tür hava koşullarına karşı bilinçli bir yaklaşımın önemli olduğunu dile getirdi.

Adaletli, binaların uygun malzemelerle donatılması ve tedbirlerin ciddi şekilde alınması gerektiğini belirterek, çocuklar ve kadınların güvende olabileceği emniyetli bölgelere yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Çarşamba günü beklenen kar yağışının etkilerinin akşam saatlerine kadar azalacağını ve hava sıcaklığının son iki günden daha düşük olacağını bildirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER