© Baykuş Haber

57 kadının hukuk mücadelesi sürüyor

BALIKESİR'İN GÖNEN İLÇESİNDE YAKLAŞIK 2 BUÇUK YIL ÖNCE İŞTEN ÇIKARTILAN 57 KADIN İŞÇİNİN HUKUK MÜCADELESİ SÜRÜYOR.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, yaklaşık 2 buçuk yıl önce işten çıkartılan 57 kadın işçinin hukuk mücadelesi devam ediyor. Gönen Adliyesi'nde görülmekte olan davada uzun bir süre geçmesine rağmen henüz karar çıkmamış olması nedeniyle kadınlar mağduriyetlerini dile getiriyor ve davalarının bir an önce sonuçlanmasını bekliyorlar.

Bu süreçte otomobil sektörüne kılıf üretimi yapan Adin isimli fabrikada çalışırken sendikaya üye oldukları iddiasıyla işten çıkarılan kadınlar, hukuk mücadelesine başlamışlardı. Ancak dava, İstinaf Mahkemesi'ne gidip eksik evrak nedeniyle geri dönmüş ve şimdi Gönen Adliyesi'nde yeniden görülmeye devam ediyor.

Bandırma Kadın Platformu Başkanı İpek Çetinkuş, konuyla ilgili açıklamada bulunarak, "2 buçuk yıl önce Adin'den sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan arkadaşlarımızın durumunu öğrendik ve onlarla tanıştık. Çektikleri sıkıntıları ve yaşadıkları mobbingi biliyoruz. Dayanışma içinde kredi borçlarını ve ev kira ödemelerini karşıladık. Arkadaşlarımız, sendikalı oldukları bir iş yerinde haklarını aradıklarında 'iş performans düşüklüğü' gerekçesiyle işten çıkarıldılar. Çekildikleri sorgu odalarında e-devlet uygulamalarına girilmiş ve neden sendikalı oldukları sorulmuş. Bu tür yönetim anlayışı kabul edilemez. Bu bir anayasal haktır. Kadın platformu olarak ve sivil toplum kuruluşları olarak bu arkadaşlarımızın yanındayız" şeklinde konuştu.

Aynı zamanda ilgili sendikanın Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış da yaşanan olaylara tepki göstererek, "Bandırma Demokrasi Platformu adına buradayız. Adin'den mağdur olan kadın işçileri desteklemek için geldik. Bu süreci 2 yıldır takip ediyoruz. Türkiye'de kadın olmak zor, kadın işçi olmak daha da zor. Bu arkadaşlar anayasal hakları olan sendikaya üye oldukları için işten atıldılar ve işveren tarafından mobbinge maruz kaldılar. Davalar hala devam ediyor. Bu kadınların yanındayız" dedi.

Davanın eksik evraklarının giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER