© Baykuş Haber

6-8 Ekim olayı mağduru Mehmet Gökgüz: “Kılıçdaroğlu sadece Kürtleri kandırıp oy alma peşindeydi”

13. CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEN ÖNCE CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ‘KAVALA VE DEMİRTAŞ’I SERBEST BIRAKACAĞIZ’ CÜMLESİNİ KENDİNE SİYASİ MALZEME EDİNDİĞİNİ BELİRTEN 6-8 EKİM OLAYI MAĞDURLARINDAN MEHMET GÖKGÜZ, “KILIÇDAROĞLU’NUN GAYESİ HİÇBİR ZAMAN KÜRT’LER OLMAMIŞ VE OLMAZ DA” DEDİ.

13. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kavala ve Demirtaş'ı serbest bırakacağız' sözlerini siyasi bir malzeme olarak kullandığına inanan 6-8 Ekim olayı mağdurlarından Mehmet Gökgüz, "Kılıçdaroğlu'nun asıl amacı Kürtler değildi ve olmadı" dedi.

Türkiye'de 28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Bu seçim öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı seçilirse serbest bırakacağını söylemişti. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 9 HDP milletvekili, 4 Kasım 2016 tarihinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek" gibi suçlamalarla gözaltına alınmış ve daha sonra tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi'ne gönderilmişlerdi.

6-8 Ekim olaylarında yaşamını yitiren Hasan Gökgüz'ün babası Mehmet Gökgüz, seçim kampanyası sırasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakmayı vaat eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu hareketinin, Kürtlerden oy almak için bir proje olduğunu savundu.

Gökgüz, "Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hiçbir zaman Kürtler adına bir söylemi olmadı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 6-8 Ekim olayını kendi çıkarı için kullandı. Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş'ı suçsuz bir mazlum olarak tanımlayarak kendi çıkarları doğrultusunda hareket etti. Demirtaş'a acıyarak oy kazanmayı hedefledi. Peki, Demirtaş mazlumsa, bu olayda hayatını kaybedenler kimdi? 16 ve 20 yaşındaki çocuklar mı suçlu? Ellerinde ne silah ne de bomba vardı, sadece et poşeti taşıyorlardı. Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş'ı serbest bırakma vaadi sadece Kürtlerden oy almak içindi. Asıl amaçları Kürtler değildi ve olmadı. Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar Kürtler için ne yaptı? Meclis'te Kürtler için herhangi bir çalışma yapmadı. Seçim yaklaşana kadar Kürtlerle ilgili bir cümle bile söylemedi. Kılıçdaroğlu, sadece Kürtleri kandırıp oy almak istedi. Amaçları Müslümanları yok etmek" dedi.

Selahattin Demirtaş'ın binlerce mazlumun kanına bulaştığını ileri süren Gökgüz, "6-8 Ekim olaylarında halkı sokağa döken kişi Selahattin Demirtaş'tı. Eğer Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı, Meclis'te çoğunluğu ele geçiremezdi. Demirtaş'ı serbest bırakma sözü vermesine rağmen bir şey yapamazdı. Neyse ki Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçilmedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan memnunuz. Erdoğan'dan memnun olmayanlar, devletimizi sevmiyorlar. Dünya politikaları dışında Kılıçdaroğlu ve HDP gibi siyasetçiler, kendi ülkelerinde olumsuzluk yaratmaya çalışıyorlar. Seçimden birkaç gün önce PKK'lılar 5 askerimizi şehit etti. Bunun sorumlusu HDP'dir, ama Kılıçdaroğlu ve HDP bu gerçeği görmek istemiyorlar. Allah'a şükür Kılıçdaroğlu ve destekçileri iktidara gelemedi. Selahattin Demirtaş da ömür boyu hapiste kalacak. Demirtaş serbest bırakılsaydı, bu olaylarda hayatını kaybeden çocuklarımızın kan

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER