© Baykuş Haber

6. Ayvalık Küçükköy Teferic Şenliklerinin programı dopdolu

6. AYVALIK KÜÇÜKKÖYTEFERİC ŞENLİKLERİ BU YIL 2-3-4 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK. ŞENLİK PROGRAMI YİNE DOPDOLU. ŞENLİĞE KATILAN KONUKLAR ÜÇ GÜN BOYUNCA KÜÇÜKKÖY’ÜN VE BALKAN KÜLTÜRÜNÜN TADINI ÇIKARACAK.

Bu yazıyı özgünleştirelim:

6. Ayvalık Küçükköy Teferic Şenlikleri, 2-3-4 Haziran tarihlerinde renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Şenlik programı oldukça çeşitli ve dopdolu. Ziyaretçiler, üç gün boyunca Küçükköy'ün ve Balkan kültürünün tadını çıkaracaklar.

"Dünyanın En Güzel Köyünde Şenlik Var!" temasıyla düzenlenen bu yılki şenlik, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından 2023 yılında Dünyanın En Güzel Turizm Köyü Adayı olarak seçilen Küçükköy'de daha da özel bir anlam taşıyor.

Ayvalık Belediyesi'nin yerel halk, köydeki atölyeler, sanatçılar ve değerli katkı sağlayanlarla işbirliği yaparak daha da güçlenen bu şenlik, farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Şenlik etkinlikleri, Sabancı Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi'nde, Küçükköy Cami Avlusu'nda, Ağaçaltı Meydanı'nda ve Küçükköy'ün farklı noktalarında gerçekleştirilecek.

2 Haziran Cuma günü başlayacak olan şenlik, ilk gününde saat 10.30'da Ayvalık Belediyesi'nin Küçükköy Hizmet Binası'ndan başlayacak kortej yürüyüşü, Cami Avlusu'ndaki resmi açılış töreni ve önemli konuşmalarla devam edecek. Ardından, Balkan kültürünü yansıtan halk oyunları gösterileri sunulacak ve yöresel ürün stantlarında köy ve Balkan kültürünü yansıtan ürünler satılacak. Cami Avlusu sahnesinde Sanat Tarihçi Dr. Berrin Akın tarafından hazırlanan "Belleklerimizdeki Küçükköy" başlıklı sunum, köyün tarihini, kent dokusunu ve göç kimliğini belgesel görüntülerle anlatan bir söyleşiyle zenginleştirilecek. Şenliğin açılış gününün akşamında ise Balkan ve göç kültürünü yansıtan filmler izleyicilerle buluşacak.

Şenliğin ikinci gününde, gezici konserlerle dolu bir gün geçecek. Küçükköy sokaklarında dolaşan gezici konserler, vatandaşlara keyifli anlar yaşatacak. Ayrıca Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi tarafından düzenlenen Tohum Topu Atölyesi, 7-10 yaş grubundaki çocuklar için ilgi çekici bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Cami Avlusu Sahnesi'nde gerçekleşecek Yemek Atölyesi'nde, Balkan kültürünün bilinmeyen lezzetleri Şef İzzet Durko tarafından sunulacak. Köyün yerel sanatçılarından Önnur Toprak tarafından verilecek Minyatür Atölyesi ise katılımcılara minyatür sanatının inceliklerini öğretecek.

Balkan şarkılarının ünlü yorumcusu Suzan Kardeş, 3 Haziran Cumartesi saat 21.00'de Ağaçaltı Meydanı'nda gerçekleşecek Teferic Şenlikleri'nde sahne alacak. Her konserinde farklı hikayeler anlatan ve dinleyicileri büyülü bir yolculuğa çıkaran Suzan Kardeş, Büyük Teferic Konseri'nde "Balkan Şenliği" konseptiyle Balkan kültürünün Teferic'e denk gelen Hıdırellez coşkusunu paylaşacak.

Şenliğin kapanış gününde Sabancı Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi'nde Ayvalık Belediyesi Zeytin Çekirdekleri Mandolin Grubu'nun konseri ile başlayacak. Gün boyunca atölyeler ve çeşitli etkinliklerle dolu bu kapanış gününde Ayvalık Belediye Tiyatrosu'nun "Özgür Kuş" adlı çocuk oyunu Cami Avlusu Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak. Kapanış konserinde ise Mübadele Türküleri ve Rebetiko Korusu, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Tarihi sokakları, mimarisi, Balkan mutfağının lezzetleri, gelenekleri ve kültürleriyle dolu bir dünyayı, Küçükköy'ün penceresinden görmeye davet ediyoruz" dedi ve herkesi 6. Küçükköy Geleneksel Teferic Şenlikleri'ne katılmaya çağırdı. Etkinliklerin ayrıntılarına QR Kodu ile veya Ayvalık Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER