© Baykuş Haber

6 yaşında karateye başladı, 12 yaşında 60 madalyası var

6 YAŞINDA KARATEYE BAŞLAYAN 12 YAŞINDAKİ TUNA GÜRBÜZ'ÜN 60 MADALYASI BULUNUYOR

Adana'nın genç karate yeteneği Tuna Gürbüz, sadece 12 yaşında olmasına rağmen taşıyamadığı 60 madalyayla büyük bir başarıya imza atmış durumda. Karateci ailesinin bir üyesi olarak dünyaya gelen Tuna, babası İslam Gürbüz'ün 2017 yılında bir karate salonu açmasının ardından bu spora ilgi duymaya başladı. Babası, genç Tuna'ya karate eğitimi vermeye başladı. Kısa sürede bu sporu ustaca öğrenen Tuna, önce Türkiye'de dereceler elde etmeye başladı. Geçtiğimiz yıl Sivas'ta ikincilik, bu yıl Denizli'de birincilik elde ederek milli takıma seçildi. İspanya'da yapılan müsabakalarda yedinci sırada yer aldı ve son olarak Karadağ'da düzenlenen müsabakalarda Balkan Şampiyonu unvanını kazandı.

Ancak genç yaşına rağmen 60 madalya taşımak oldukça zorlayıcı bir görev haline geldi. Baba İslam Gürbüz, başarılı olabilmek için sürekli çalıştıklarını ve kızının kendi isteğiyle karateye başladığını belirtti.

Tuna Gürbüz ise babasıyla birlikte elde ettikleri başarıdan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, hedeflerinin Avrupa, dünya ve Olimpiyat şampiyonalarında başarılı olmak olduğunu söyledi. Her gün antrenman öncesinde yarım saat ısınma hareketleri yaparak çalışmalara başladığını ve antrenmanlarını arkadaşlarıyla birlikte 1 saat boyunca sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, karate hocasını büyük bir saygıyla anarak onun kendi rol modeli olduğunu dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER