© Baykuş Haber

6 yelkenci rekor denemesi için Hopa limanından start aldı

AÇIK DENİZ YELKEN SPORCUSU ATİLLA GÖKOVA VE EKİBİ ARTVİN’İN HOPA LİMANINDAN, İSKENDERUN LİMANI PARKURUNA DURMADAN VE DIŞARIDAN YARDIM ALMADAN, SADECE YELKEN VE RÜZGARIN GÜCÜ İLE DÖRT DENİZİ VE YAKLAŞIK 1.500 DENİZ MİLLİ BİR MESAFEYİ AŞARAK 6 KİŞİLİK EKİP OLARAK İLK TÜRKİYE TURU SÜRESİNİ KAYITLARA GEÇİRECEK.

Atilla Gökova ve ekibi, Hopa Limanı'ndan başlayarak bir rekor denemesine hazırlanıyor. Açık deniz yelken sporcusu Atilla Gökova liderliğindeki 6 kişilik ekip, dışarıdan yardım almadan, sadece yelken ve rüzgarın gücüyle Türkiye'nin dört denizini ve yaklaşık 1.500 deniz mili uzunluğundaki mesafeyi aşarak İskenderun Limanı'na ulaşacak.

Türkiye Yelken Federasyonu Artvin İl Temsilcisi Mustafa Durgun, bu rekor denemesinin Türkiye'de açık deniz yelkenciliğini yaygınlaştırmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, Türk yelkenciliğini geliştirmek ve açık deniz yelkenciliğini teşvik etmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Atilla Gökova ise geçen yıl aynı güzergahta kardeşiyle birlikte rekor denemesi yaptıklarını ve bu sefer daha iyi bir sürede başka bir kategoride yarışacaklarını söyledi. Hedeflerinin İskenderun'a 10 günden daha kısa sürede varmak olduğunu belirten Gökova, bu projeyle Türk yelkenciliğini uluslararası platformda tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı.

Sporcular, tek bir yelkenli ile Hopa Limanı'ndan başlayacaklar ve sırasıyla Karadeniz, İstanbul Boğazı, Marmara Denizi, Çanakkale Boğazı, Ege Denizi ve Akdeniz'i geçerek İskenderun'da rekor denemesini tamamlayacaklar. Bu proje, Türk yelkenciliğinin ve açık deniz yarışçılığının gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER