© Baykuş Haber

6ncı Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ İLE HAK-İŞ KONFEDERASYONU ORTAKLIĞINDA DÜZENLENEN 6’INCI ULUSAL GENÇLİK FARKINDA PROJE YARIŞMASI KAZANANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile Hak-İş Konfederasyonu tarafından düzenlenen 6. Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması'nın kazananları ödüllerini aldılar. Yarışma, "Kadın Emeği ve Yeni Arayışlar" temasıyla gerçekleşti ve eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi, beyin göçünün önlenmesi, mevsimsel göçün düzenlenmesi gibi konular ele alındı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle takdim edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin dönüşüm ve reformun merkezi olduğunu belirtti ve gençlerin önemli bir rol oynadığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin yeni bir yüzyıla ilerlerken gençlerin sayesinde büyüyerek lider ülkelerden biri olma hedefine ulaşacağını ifade etti.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert ise eğitim ve istihdam ilişkisinin güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. HAK-İŞ olarak gençlerin bilgi ve beceri düzeyinin artırılmasını desteklediklerini belirten Sert, staj imkanları sağladıklarını, sigortalarını yaptıklarını ve ücretlerini ödediklerini ifade etti. Ayrıca, gençlere staj dönemlerinde aktif görevler vererek tecrübe kazanmalarına yardımcı olduklarını vurguladı.

Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kibar Çetin gibi önemli isimler katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER