© Baykuş Haber

7 bin 291 öğrencinin gireceği LGS için son hazırlıklar tamamlandı

Zonguldak'ta, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4 Haziran 2023 Pazar günü düzenlenecek merkezi sınavın son hazırlıkları, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan başkanlığında gerçekleştirilen bir toplantıda gözden geçirildi. Toplantıda, sınavın düzgün bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için alınan tedbirler ve sınav sürecinde yapılacak işlemler detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantının birinci oturumuna, Zonguldak Merkez'deki 21 sınav binasında görevli sınav komisyonları ve Bölge Sınav Yürütme Komisyon üyeleri katılırken, ikinci oturumda ise Eğitim Müfettişleri Başkanı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Eğitim Müfettişleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürleri ve İl temsilcisi olarak görevlendirilen Şube Müdürleri yer aldı.

LGS sınavına ilişkin son hazırlıkları değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, şunları söyledi: "İlimizde 121 okulumuzda, 517 normal salon, 99 tek kişilik salonda 7 bin 291 öğrencimizin katılımı ile gerçekleştirilecek olan liselere geçiş sistemi kapsamında yapılacak merkezi sınavın hazırlıklarını değerlendirme fırsatı bulduk. Öğrencilerimizin öğrenim hayatlarında önemli adımlardan birisi olan bu sınavın sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için ilimizde tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Sınav binalarımızda, bina sınav komisyonlarımız sınavla ilgili tüm tedbirleri alarak hazırlıkları tamamladılar. Salonlarda görev yapacak öğretmenlerimizin görev tanımlamaları yapıldı. Sınav öncesi, sınav süreci ve sınav sonrası yapılacak çalışmalara dair bina sınav komisyonlarımızı bilgilendirdik. Tüm çabalarımız evlatlarımızın geleceği içindir. Milli Eğitim Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav (LGS) 2023'ün tüm uygulama hassasiyetleri değerlendirildi ve büyük bir titizlikle ilimizde uygulanacak. Bu sınavın, sınav sürecindeki tüm öğrencilere ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Evlatlarımızın hayallerine giden yolda destekçisi olmaya devam edeceğiz."

Ayrıca, öğrenciler LGS sınavına kendi okullarında girecekler. Sınav giriş belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda alınıp onaylandıktan sonra öğrencilerin sınav yapacakları salon ve sıra bilgileri belgelerde yer alacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER