© Baykuş Haber

70 bin Merkezefendili spor yaptı

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN HER YIL DÜZENLİ OLARAK AÇTIĞI ‘YAZ VE KIŞ DÖNEMİ SPOR OKULLARI’NDA BUGÜNE KADAR 70 BİN MERKEZEFENDİLİ SPOR YAPTI.

Her yıl düzenlenen 'Yaz ve Kış Dönemi Spor Okulları' ile Merkezefendili vatandaşlara spor yapma imkanı sunan Merkezefendi Belediyesi, bu programlarla bugüne kadar 70 bin kişiye spor yapma fırsatı sağladı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sporun ilçede büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Sporu yaşam biçimi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Merkezefendi Belediyesi, 2019 yılından bu yana düzenlediği 'Yaz ve Kış Dönemi Spor Okulları' ile hemşehrilerine spor yapma imkanı sunuyor. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, badminton, robotik kodlama, cimnastik, halk oyunları, satranç, akıl oyunları, pilates, zumba, fitness, izcilik ve güreş gibi 14 farklı branşta ücretsiz kurslar düzenleniyor. Bu kurslar, 17 ayrı tesiste uzman eğitmenler tarafından gerçekleştiriliyor.

Başkan Doğan, ilçede sporun yaygınlaştırılması ve sağlıklı bir yaşam tarzının teşvik edilmesi amacıyla bu kursları düzenlediklerini ifade etti. Ayrıca, sporun insanların yaşam biçimi haline gelmesini hedeflediklerini belirten Doğan, hem çocuklara spor alışkanlığı kazandırmayı hem de yetişkinlerin sağlıklı yaşam tarzına katkı sağlamalarını amaçladıklarını dile getirdi.

Merkezefendili vatandaşların bu spor kurslarına büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Başkan Doğan, "Bugüne kadar 70 bin Merkezefendili, yeteneklerini geliştirmek, verimli vakit geçirmek ve sağlıklı bir yaşam sürmek amacıyla kurslarımızdan faydalandı. Sporla iç içe bir ilçe olma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER