© Baykuş Haber

70 yaşındaki eczacı, tarih bölümünden birincilikle mezun oldu

Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA (Düzce), (DHA)- DÜZCE’nin Akçakoca ilçesinde 47 yıldır eczacılık yapan Sabri Yılmaz (70), lenf kanserini yendikten sonra üniversite sınavına girip kazandığı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden birincilikle mezun oldu. Yılmaz, “Tarih benim hobim. Bu yaşta tarihle buluştum. Bitirdim, çok mutluyum. Hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamıştım. Beynimi hayallerimle meşgul ederek bu günlere geldim. Hayatımın en verimli çağındayım. Yüksek lisans yapmak istiyorum” dedi.

Akçakoca’da 47 yıllık eczacılık deneyimine sahip olan Sabri Yılmaz, 2015 yılında lenf kanseri teşhisi konduğunda hayatında büyük bir değişiklik yapma kararı aldı. Kanser tedavisine başladı ve bu süreçte İzmir'e giderek 9 Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde Yunanca eğitimi almaya başladı. Sabri Yılmaz, sadece kanseri yenmekle kalmadı, aynı zamanda bu dönemde tarihe olan ilgisini keşfetti.

Tedavi süreci sonrasında, 2019 yılında üniversite sınavına giren Sabri Yılmaz, Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü kazandı. Daha sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne yatay geçiş yaptı. Sabri Yılmaz, bu yıl tarih bölümünü birincilikle tamamladı.

Yılmaz, bu başarıyı elde etmenin kendisini son derece mutlu ettiğini ifade ederek, "Tarih benim hobim. Bu yaşta tarihle buluştum. Bitirdim, çok mutluyum. Hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamıştım. Beynimi hayallerimle meşgul ederek bu günlere geldim. Hayatımın en verimli çağındayım. Yüksek lisans yapmak istiyorum. Benim eczacı değil de tarihçi olmam gerekiyormuş” dedi.

2015 yılında kanserle tanışmasının hayatını değiştirdiğini belirten Yılmaz, kanseri atlatmanın, farklı ilgi alanlarına yönelmenin ve kendini yeni bir hobiyle meşgul etmenin önemini vurguladı. Kanserle mücadele sürecini de zorlu bir dönem olarak tanımladı ancak sonunda tarihe olan ilgisini keşfetmesini sağladığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER