© Baykuş Haber

800 rakımlı zorlu arazide son buğday hasadı yapıldı

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE 800 RAKIMLI KUZU ÖREN MEVKİİNDE KÖYLÜLERİN KIRAÇ ARAZİDE ZORLU BUĞDAY HASADI YAPILDI. ENGEBELİ YAMAÇLARDA BİR KISMI GELENEKSEL TARIM ALETİ ORAKLA BİR KISMI BİÇERDÖVERLERLE TAMAMLANAN BUĞDAY HASADINDA ÜRETİCİ BU YIL VERİMDEN MEMNUN.

Kozan ilçesinin 800 rakımlı Kuzu Ören mevkiinde, engebeli yamaçlarda gerçekleşen buğday hasadı, yerel üreticileri memnun etti. Kuytucak Mahallesi Kuzuören mevkisinde yaşayan genç çiftçiler Hakan Özkan ve Furkan Yiğen, toplam 35 dönüm araziye buğday ekti ve hasadını gerçekleştirdi. Bu yılın, düzensiz yağışlarla zorlu bir süreç olduğunu dile getiren çiftçiler, tüm zorluklara rağmen üretimlerini sürdürdüklerini vurguladılar.

Hakan Özkan, arazilerinin engebeli olmasından dolayı düz olan 10 dönümlük kısmına buğday ektiklerini belirterek, "Yağışların geç ve düzensiz olması nedeniyle biraz gecikmeli oldu, ancak sonunda bitirdik. Engebeli arazimizin bazı bölümlerini orakla biçmek zorunda kalıyoruz. Ayrıca, yağışlar yüzünden yollarımız da sıkıntılı. Köyümüze gidip gelirken sorunlar yaşıyoruz. Yaklaşık 2 ton verim bekliyoruz." dedi.

Furkan Yiğen ise şunları söyledi: "Toplamda 20-25 dönüm arazimiz var, ancak arazilerin düzgün olmaması nedeniyle tam verim alamıyoruz ve yağışlar yüzünden biçer-döverler arazilere ulaşmakta zorlanıyor. Bu yıl 1.5 ton civarında ürün bekliyoruz. Köyümüzde üretim yapmaya çalışıyoruz, çünkü köylerde üretim olmazsa şehirde yaşam da olmaz ve insanlar köylerine geri dönmek zorunda kalır."

Buğday hasadı, yerel çiftçilerin zorlu arazi koşullarına ve hava şartlarına rağmen üretmeye devam etme azmiyle dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER