© Baykuş Haber

85 yaşında kursu başarıyla tamamladı, ürünlerini sergiledi

NEVŞEHİR’DE 85 YAŞINDAKİ EMİNE GÖÇER (SAĞDA), GERİ DÖNÜŞÜM ÜRÜNLERİNDEN YAPTIĞI ÜRÜNLERİ SERGİLEDİ.

Nevşehir'de, Hayat Boyu Öğrenme Haftası programı kapsamında gerçekleşen sergide, kursiyerlerin el emeği ürünler yer aldı. Programa katılan 85 yaşındaki Emine Göçer, Hacıbektaş Halk Eğitim Merkezi'nde açılan dikiş-nakış kursuna katılarak, el emeği ürünlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadı.

Emine Göçer, ilerlemiş yaşına rağmen dikiş-nakış kursuna katılarak yaptığı ürünleri sergileyerek, şunları söyledi: "El işi ve oyalarını elimde yapıyorum. Dantel oyaları tığ ile kumaşın üzerine dikerek yapıyorum. Bu şekilde el emeği ürünler yapıyorum. Dikiş-nakış kursuna katıldığım hocamın sayesinde bu ürünleri yapıyorum. Şu yaştan sonra ben yapamam ama sağ olsun hocam bana destek oluyor."

Halk Eğitim Merkezi Seramik-Heykel Kursu öğretmeni Murat Yeltürk, öğrencileriyle gerçekleştirdikleri çalışmaların tamamen elle şekillendirme yöntemiyle yapıldığını ifade etti.

Dekoratif El Sanatları Kursu Öğretmeni Halide Akgöz ise doğal malzemelerin kullanıldığı kurslarının kursiyerlerini doğaya daha farklı bir gözle bakmaya teşvik ettiğini belirtti. Akgöz, kursiyerlerin doğadan topladıkları malzemelerle yaratıcılıklarını konuşturduklarını vurguladı.

Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Zeynep Ayvazoğlu ise eski çarşaflardan ve diğer tekstil ürünlerinden oluşan eserlerin sergilendiğini açıkladı. Ayvazoğlu, "Yıllarca sandık bekleyen ya da atıl durumda olan eski çarşaflar ve kaneviçe yatak takımları, yastık yüzleri, yorgan ağızlar, yaygı adı verilen sandık örtüleri gibi ürünleri kıyafete dönüştürerek trend haline getirdik. Şimdiki gençlerimiz maalesef bu ürünlerin değerini bilmiyorlar, kullanmak istemiyorlar. Biz de annelere soruyoruz. Kızlarınız ya da gelinleriniz çeyizlerindeki bu ürünleri kullansınlar diye tembih ediyoruz ama onlar kullanmıyor. Biz de bu şekilde değerlendirelim dedik." dedi.

Kursiyerlerin eski kotları değerlendirerek çanta, kırlent ve masa örtüsü yaptığını dile getiren Naciye Uçar da, "Evdeki eski kot pantolonları getirdik, çanta, kırlent ve masa örtüsü diktik. Katıldığım kursta panolar, çiçekli saksılar yaptık. Gördüğünüz el emeği göz nuru bütün ürünleri iğne ile tek tek işledik." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER