© Baykuş Haber

89 yaşında 2,5 metrekarelik dükkanında 55 yıldır zaman ayarlıyor

89 YAŞINDAKİ HALİT AYÇİÇEK, 8 YILLIK İMAMLIK GÖREVİNİ BIRAKTIKTAN SONRA 2,5 METREKARELİK DÜKKANINDA 55 YILDIR SABIRLA SAATLERİ ONARIP, ZAMAN AYARLIYOR.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde mekanik saat tamiri yapan 89 yaşındaki Halit Ayçiçek, 8 yıl süren imamlık görevinin ardından 2,5 metrekarelik dükkânında 55 yıldır sabırla saatlerin bakımını yapmaya ve zamanı ayarlamaya devam ediyor. Sur ilçesinde, sadece 2,5 metrekarelik bir alanda saat tamiri yapan 89 yaşındaki Halit Ayçiçek, tam 55 yıldır saat tamiri işine odaklanarak adeta zamana hükmediyor. 8 yıl boyunca imamlık yaptıktan sonra Ayçiçek, eşinin köylerde yaşamak istememesi nedeniyle saat tamirciliği işine girişti. 6 çocuğunu bu işle büyüterek ev sahibi yaptı ve eşinin vefatının ardından tek başına hayatını sürdürmeye başladı.

Halit Ayçiçek, bu uzun süreçle ilgili şunları paylaştı: "Evlendikten sonra askere gittim ve askerlik dönüşü köylerde 4 yıl boyunca imamlık yaptım. Sonrasında da başka bir köyde 4 yıl imamlık görevinde bulundum. Ancak eşim köylerde yaşamayı kabul etmiyordu, çünkü zengin bir ailenin kızıydı. Bu nedenle imamlık mesleğinden vazgeçip saat tamirciliği işine girdim. 55 yıldır hayatım bu şekilde devam ediyor."

Halit Ayçiçek, dükkânında saatleri tamir edip çalışır hale getirdiğini ifade ederek, 10 yıl boyunca medresede eğitim aldığını, 8 yıl süresince ise imamlık yaptığını söyledi. Şu an 89 yaşında olduğunu belirten Ayçiçek, "Küçük bir dükkanım var, bu işi burada yapıyorum. 6 çocuğum evlendi, eşim vefat etti, yalnızım. Çocuklarımı bu dükkânda çalışarak büyüttüm ve evlendirdim. Bu işi yaparken gerçekten keyif alıyorum. İnsan bu işi sinirli bir şekilde yapamaz, sabır gerektirir. Ben başka bir iş yapamadım ve başka bir iş de yapmak için gerekli finansmana sahip değildim. Saat tamirciliği için çok fazla sermaye gerekmeyebilir. Malzemelerimi aldım, dükkânıme getirdim ve işime başladım. 55 yıldır devam ediyorum ve hala çalışıyorum. Hayatım böyle geçti, hiçbir şeye sahip olamadım, ne zengin oldum ne de fakir. Kimseye borç vermedim. Bu 55 yıl boyunca ne komşularıma ne de müşterilerime kötü bir kelime söylemedim" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER