© Baykuş Haber

9 günlük tatili değerlendirmek isteyen vatandaşlar turizm acentelerine akın etti

KURBAN BAYRAMI TATİLİNİN 9 GÜN OLACAĞI AÇIKLAMASINDAN SONRA TURİSTİK YERLERE REZERVASYON YAPTIRMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR TURİZM ACENTELERİNE AKIN ETMEYE BAŞLADI.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağı müjdesinin ardından tatil yapmak isteyen vatandaşlar, turistik yerlere rezervasyon yaptırmak için turizm acentelerine hücum etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu müjdeli haberi vermesinin ardından tatil fırsatını değerlendirmek isteyen vatandaşlar, otel aramaya koyuldu. Tatil planlarını son dakikaya bırakan bazı vatandaşlar, erken rezervasyon yapmadıkları için pişmanlık yaşıyorlar.

Uzun yıllardır turizm danışmanlığı yapan Ali Çakır, tatilcileri erken rezervasyonun önemine dikkat çekiyor. Bayram tatilinin 9 gün olacağını uzun süre önce beklediklerini ve müşterilerini bu konuda bilgilendirdiklerini belirten Çakır, erken rezervasyonun her zaman daha avantajlı olduğunu vurguluyor. Ancak son dakika rezervasyonu yapmak isteyenlerin fiyat artışları ile karşılaştığını ve bazılarının pişmanlık yaşadığını ifade ediyor.

Çakır, yüzde 20 ila yüzde 30 arasında otel fiyatlarında artış yaşandığını ve bölgelerin ciddi şekilde dolmaya başladığını aktarıyor. Bu nedenle son dakika rezervasyonu yapmak isteyenlerin daha yüksek fiyatlarla karşılaşabileceğini belirtiyor. Turizm danışmanı, erken rezervasyon yapanların daha avantajlı olduğunu, sigortalı rezervasyonlarla tatilin keyfini ucuza getirebileceklerini belirtiyor.

Maliyetlerin ve harcamaların artması nedeniyle birçok kişinin tatil yapmaktan çekindiğine dikkat çeken Çakır, yüksek kur ve enflasyonun iç turizmi olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Bu nedenle tatil fiyatlarının yükselmesinin talebi etkilediğini ve bazı kişilerin tatil yapma isteğini azalttığını belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER