© Baykuş Haber

9 ülkeden gelen 450den fazla sanatçı Avcılarda buluştu

AVCILAR'DA 9 ÜLKEDEN GELEN 450'DEN FAZLA SANATÇI, 2. ULUSLARARASI AVCILAR BATHONEA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ'NDE BULUŞTU. BİRBİRİNDEN FARKLI YÖRESEL DANS GÖSTERİLERİNE VE SELÇUK BALCI KONSERİNE VATANDAŞLARIN İLGİSİ YOĞUN OLDU.

Avcılar'da, 2. Uluslararası Bathonea Kültür ve Sanat Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinlikte, 9 farklı ülkeden gelen 450'den fazla sanatçı bir araya geldi. Festival, yöresel dans gösterileri ve Selçuk Balcı konseri ile renkli anlara sahne oldu.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin de katıldığı etkinlik, Gümüşpala Mahallesi Paşaeli Parkı Nejat Uygur Amfi Tiyatro sahnesinde gerçekleşti ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gösteriler sırasında 6 Şubat depremlerinin etkilediği Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'dan gelen dansçılar da sahne aldı. Dans gösterilerinin ardından Selçuk Balcı konseri ile festivale katılanlar eğlenceli bir zaman geçirdi.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, festivalin Bathonea Antik Kenti'nden ilham aldığını ve 9 ülkeden dansçıların katılımıyla büyük bir kültürel etkinlik olduğunu belirtti. Ayrıca, festivalin İstanbul'un kültür ve sanat kenti olan Avcılar'ı daha da ön plana çıkardığını ifade etti.

Festivalin diğer günlerinde de etkinlikler devam edecek ve katılımcılara kültür, sanat, dans ve müzik dolu anlar yaşatacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER