© Baykuş Haber

93 yaşındaki hasta ERCP yöntemiyle sağlığına kavuştu

BURSA’DA YAŞAYAN 93 YAŞINDAKİ HASTA, AYLARDIR SIKINTILARINA SEBEP OLAN SAFRA YOLU TAŞLARINDAN HAYAT HASTANESİ’NDE UYGULANAN İLERİ TEKNİK YÖNTEMLE KURTULDU.

Bursa'da yaşayan 93 yaşındaki bir hastanın aylardır rahatsızlık veren safra yolu taşları, Hayat Hastanesi'nde kullanılan ileri teknolojik bir yöntemle sonunda ortadan kaldırıldı. Hamide Sözen, uzun süredir devam eden karın ağrısı ve halsizlik şikayetleriyle doktora başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda safra yollarında taşlar olduğu ve bu taşların acil müdahale gerektirdiği belirlendi. Ancak hastanın yaşı ve ameliyat korkusu nedeniyle açık cerrahi mümkün değildi. Bu durumda, Endoskopik Retrograd KolanjioPankreatikografi (ERCP) adı verilen ileri bir teknik tercih edildi. Hayat Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Sami Evirgen, ERCP yöntemiyle Hamide Sözen'in sağlığına kavuşmasını sağladı.

Son iki hafta içinde yaşadığı sürekli halsizlik ve karın ağrısı şikayetleriyle hastaneye başvuran 93 yaşındaki hasta, tetkikler sonucunda safra yollarında çok sayıda taşın olduğunu öğrendi. Ancak yaşlılık nedeniyle açık cerrahi mümkün olmadığından, Dr. Sami Evirgen tarafından ERCP yöntemi önerildi. Bu yöntemle safra taşları çıkarılabilecekti. İlk başta ERCP işleminden ve anesteziden korkan hasta, ilaç tedavisi istedi. Ancak iki hafta sonra şikayetlerinin tekrarlaması üzerine ERCP operasyonunu kabul etti. Uzman Dr. Evirgen, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve açık cerrahiye gerek kalmadan başarılı bir şekilde taşların temizlendiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER