© Baykuş Haber

95 kilometrelik ‘Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü 3üncü gününde devam etti

KURTULUŞ SAVAŞI'NDA İNEBOLU LİMANI'NA GELEN SİLAH VE CEPHANENİN ANADOLU'YA SEVK EDİLDİĞİ TARİHİ İSTİKLAL YOLU'NUN İNEBOLU-KASTAMONU ETABINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN “ATATÜRK VE İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ” 3'ÜNCÜ GÜNÜNDE DE YOĞUN BİR KATILIM İLE DEVAM ETTİ.

Kastamonu'da, 95 kilometrelik 'Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü', 3. gününde büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bu tarihi etkinlik, 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü kapsamında gerçekleştiriliyor. İstiklal Yolu, Kurtuluş Savaşı döneminde İstanbul'dan İnebolu'ya teknelerle taşınan cephanenin kağnı arabalarıyla Ankara'ya taşındığı önemli bir güzergahta yer alıyor.

Yürüyüşün 3. gününde, Küre ile Seydiler ilçeleri arasındaki etapta yürüyüşe katılanlar sabahın erken saatlerinde yola çıktılar. Kastamonu Valisi Avni Çakır, kent protokolü ve birçok vatandaş, bu anlamlı etkinliğe katılım gösterdi. Seydiler ilçesinde yürüyüşçüler coşkuyla karşılandı ve bu gece Seydiler ilçesindeki kamp alanında mola verecekler.

Yarın sabah, yürüyüş Kastamonu il merkezinde sona erecek. Bu etkinlik, Milli Mücadele'nin kazanılmasında büyük bir rol oynamış olan tarihi yolu anma ve bu önemli dönemi canlandırma amacı taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER