© Baykuş Haber

ABA otizm eğitim merkezinden farkındalık semineri

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARINDA EĞİTİM ÖĞRETİM DERSLERİ BAŞLADI. ABA OTİZM MERKEZİ DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARIN AİLELERİ İLE BİR ARAYA GELEREK ÇOCUKLARIN HAKLARI VE AİLELERİN YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALARI AKTARAN AİLE EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİ.

2023-2024 eğitim öğretim yılı başlangıcıyla birlikte, dezavantajlı çocukların eğitim ve öğretim dersleri de başladı. Bu önemli dönemi kutlamak adına, ABA Otizm Eğitim Merkezi, dezavantajlı çocukların aileleriyle buluştu ve çocukların hakları ile ailelerin yapması gereken çalışmaları içeren bir aile eğitim semineri düzenledi.

Eğitim öğretim yılının başlaması, çocuklar için olduğu kadar dezavantajlı çocuklar ve aileleri için de önemli bir dönemdir. Diyarbakır merkezli ABA Otizm Eğitim Merkezi, bu bağlamda dezavantajlı çocuklar ve ailelerine her ay haklarını ve gereken çalışmaları anlatan seminerler düzenlemekte. Bu seminerler, ailelerin ve çocukların hakları, yapılması gerekenler, uygulamada ve pratiğinde gerekenler konularında bilgilendirme yaparak katılımcıların sorularını yanıtlamayı amaçlıyor.

Seminerin konuşmacısı olan Özel Eğitim Uzmanı Burcu Selçuk, çocukların okula ilk adım attığı bu dönemin, aileler ve çocuklar için önemli olduğunu vurguladı. Selçuk, çocukların bu dönemde toplumsal roller geliştirme, olumlu ilişkiler kurma ve bağımsız yaşam becerileri kazanma gibi önemli adımlar attıklarını belirtti. Ayrıca, ailelerin ve uzmanların desteğiyle çocukların bu uyum sürecini kolayca atlatmalarının önemine dikkat çekti.

ABA Otizm Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çaçan, dezavantajlı bireylerin normal yaşama uyum sürecinin bazen zor olabileceğini ve ailelerin bu dönemde haklarını bilmenin önemli olduğunu vurguladı. Ailelere destek sağlama taahhüdünü yenileyen Çaçan, ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER