© Baykuş Haber

ABD 2024 Başkanlık Seçimleri adaylarından Mike Pence’den Kiev’e sürpriz ziyaret

Beril SÖNMEZ, (DHA) ?? ABD’nin 48’inci Başkan Yardımcısı ve ABD 2024 Başkanlık Seçimleri için Cumhuriyetçi Parti adaylarından Mike Pence, dün Ukrayna’nın başkenti Kiev’e giderek Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştü. 

ABD'nin 48'inci Başkan Yardımcısı ve 2024 Başkanlık Seçimleri için Cumhuriyetçi Parti adaylarından Mike Pence, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e giderek Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmeye dair şu ifadeler yer aldı: "Volodimir Zelenski, 6 Haziran ve 27 Haziran tarihlerinde tahsis edilen 2.1 milyar dolar ve 500 milyon dolarlık son savunma yardım paketleri için ABD'ye teşekkür etti ve geçen yılın Şubat ayından bu yana 43.1 milyar dolara ulaşan eşi benzeri görülmemiş toplam desteği vurguladı."

Mike Pence, Kiev ziyaretiyle ilgili verdiği röportajda ise ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimini eleştirerek şunları söyledi: "Amerika'nın Ukrayna'ya müdahalesini güçlü bir şekilde desteklemekle birlikte, Biden Yönetiminin bu askeri desteği sağlamakta ne kadar yavaş davrandığı konusunda bugün yine bıkkınlık duydum. Biz dünyanın en güçlü ulusuyuz, dünyanın en güçlü ordusuna sahibiz ve onlara kazanmaları için gerekenleri sağlamalıyız."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER