© Baykuş Haber

ABD Başkanı Bidenın oğlu Hunter Bidena 3 federal suçlama yöneltildi

ABD BAŞKANI JOE BİDEN’IN OĞLU HUNTER BİDEN, FEDERAL DÜZEYDE ATEŞLİ SİLAH SATIN ALIRKEN ÜÇ KEZ YALAN SÖYLEMEKLE SUÇLANDI. SÖZ KONUSU SUÇLAMALARIN ARDINDAN ABD’DE İLK KEZ GÖREVDEKİ BİR BAŞKANIN ÇOCUĞU CEZAİ KOVUŞTURMAYA TABİ OLDU.

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, federal düzeyde ateşli silah satın alırken üç kez yalan söylemekle suçlanarak federal suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Bu suçlamaların ardından, ABD'de görevdeki bir başkanın çocuğu ilk kez cezai kovuşturmaya tabi tutuldu.

Suçlamalar, ABD'nin Delaware eyaletindeki ABD Bölge Mahkemesi tarafından sunulan bir iddianame ile ortaya çıktı. İddianameye göre, Hunter Biden Ekim 2018'de Delaware'deki bir silah mağazasından Colt Cobra model bir silah satın alırken federal belgelerde uyuşturucu kullanıcısı olmadığını söyleyerek üç kez yalan söyledi. Ayrıca, iddianamede Hunter Biden'ın vergi ihlaliyle ilgili herhangi bir suçlama yer almadı.

ABD federal yasalarına göre, uyuşturucu kullanıcısıyken bu tür belgeler üzerinde yalan söylemek veya ateşli silah bulundurmak suç olarak kabul ediliyor.

Hunter Biden ve savcılar arasındaki savunma anlaşması daha önce başarısız oldu. Temmuz ayında, Hunter Biden'ın 2017 ve 2018 yıllarında vergilerini zamanında ödemediği için iki kabahatle suçlandığı ve yasadışı ateşli silah bulundurduğunu itiraf edeceği bir savunma anlaşması yapılması planlanmış, ancak anlaşma mahkeme tarafından onaylanmamıştı.

Bu suçlamaların ardından, ABD'de görevdeki bir başkanın çocuğu hakkında cezai soruşturma başlatılması olayı bir ilk olarak kayda geçti.

Ayrıca, ABD Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Kevin McCarthy, Başkan Biden hakkında resmi bir azil soruşturması açılmasını talep etmiş ve bu soruşturmanın "görevi kötüye kullanma, adaleti engelleme ve yolsuzluk" iddialarına odaklanacağını belirtmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER