© Baykuş Haber

ABD Dışişleri Bakanlığı: “Blinken ve Qin samimi, somut ve yapıcı görüşmede bulundu”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang ile yaptığı görüşme, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller tarafından samimi, somut ve yapıcı bir şekilde gerçekleştiği şeklinde açıklandı.

Matthew Miller, yazılı açıklamasında, Blinken ve Qin arasındaki görüşmenin samimi ve somut bir atmosferde geçtiğini vurgulayarak, diplomatik ilişkilerin ve açık iletişim kanallarının korunmasının, yanlış anlama ve hatalı hesaplama riskini azaltma konusundaki önemine dikkat çekti.

Görüşmede Blinken'ın, ABD ve Çin arasındaki uluslararası konularda işbirliğini teşvik ettiğini ve bazı endişe verici meseleleri ele aldığını belirten Miller, Blinken'ın ABD'nin Amerikan halkının çıkarlarını ve değerlerini her zaman savunacağını ve uluslararası düzeni koruma konusundaki kararlılığını vurguladığını ifade etti.

Matthew Miller ayrıca, Blinken'ın Qin'i Washington'a davet ettiğini ve Çin Dışişleri Bakanı'nın bu daveti kabul ettiğini açıkladı. Blinken'ın Çin temaslarına yarın devam edeceği ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir görüşme yapmasının beklendiğini de belirtti.

Görüşme sırasında Tayvan meselesi ve diğer önemli uluslararası ve bölgesel konuların ele alındığı ve iki tarafın farklılıkları etkin bir şekilde yönetme, diyaloğu sürdürme ve işbirliğini geliştirme konusunda mutabık kaldığı ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER