© Baykuş Haber

ABD Hazine Bakanı Yellen, Çin Başbakanı Li ile bir araya geldi

ABD HAZİNE BAKANI JANET YELLEN, ÇİN BAŞBAKANI Lİ QİANG İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ GÖRÜŞMESİNDE, “ANLAŞMAZLIKLARIN, BİZİ EKONOMİK VE FİNANSAL İLİŞKİLERİ GEREKSİZ YERE KÖTÜLEŞTİRECEK YANLIŞ ANLAŞILMALARA İTMESİNE MÜSAADE ETMEMELİYİZ” DEDİ.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin Başbakanı Li Qiang ile gerçekleştirdiği görüşmede, taraflar arasındaki anlaşmazlıkların ekonomik ve finansal ilişkileri yanlış anlamalara sürüklememesi gerektiğini belirterek, iki ülke arasında daha düzenli iletişim kanalları kurulmasını istedi. Yellen, ABD'nin Çin'den ayrışma amacında olmadığını vurgulayarak, iklim krizi gibi küresel sorunlarda liderlik yapmaları gerektiğini ifade etti.

ABD'nin ulusal güvenliğini koruma ihtiyacı olduğunu ancak bu adımların genel ilişkileri tehlikeye atmaması gerektiğini belirten Yellen, anlaşmazlıkların yanlış anlaşmalara yol açmaması gerektiğini söyledi.

Li Qiang ise Çin ile ABD'nin doğru bir şekilde ilişki kurmasının insanlığın geleceği üzerinde etkisi olduğunu belirterek, karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama ve kazan-kazan ilkelerine dayalı bir ilişkiyi savundu. İki ülkenin iş birliğini güçlendirmesini umduğunu belirten Li, ekonomik ilişkilerin istikrarlı ve olumlu bir yönde devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Yellen, Çin'deki Amerikan Ticaret Odası'nın toplantısına da katılarak, Çin'in ABD'li şirketlere yönelik kısıtlamalarını ve ihracat tedbirlerini eleştirdi.

Bu görüşme, ABD ile Çin arasındaki önemli ekonomik ve ticari konulardaki gerginliği ele alırken, iki ülke arasındaki iletişimin güçlendirilmesi amacını taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER