© Baykuş Haber

ABD Savunma Bakanı Austin: “Çatışma ve cepheleşme arayışında değiliz”

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Singapur'da düzenlenen Asya-Pasifik bölgesi güvenlik forumu Shangri-La Diyaloğu toplantısında yaptığı "Hint-Pasifik Ortak Vizyonu" başlıklı konuşmasında, ABD'nin Çin ile yeni bir soğuk savaş istemediğini vurgulayarak, "Çatışma ve cepheleşme arayışında değiliz fakat baskı ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Austin, ABD'nin Hint-Pasifik vizyonunun, egemenlik haklarına saygı, uluslararası hukuka bağlılık, şeffaflık, özgürlük, serbest ticaret, insan hakları ve tüm devletler için eşit haklar prensiplerine dayandığını belirtti. Bu vizyonun tek bir ülkeye ait olmadığını, ortak bir hedef olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Austin, ABD'nin Çin ile ilgili politikalarına da değindi ve Pekin'in uluslararası hava sahasında yasal olarak uçan ABD ve müttefik uçaklarına yönelik endişe verici eylemlerde bulunduğuna dikkat çekti. Bu nedenle, ABD'nin müttefiklerini ve ortaklarını baskılara karşı savunurken destekleyeceğini ifade etti.

Austin, "Açık söylemek gerekirse çatışma ve cepheleşme arayışında değiliz fakat baskı ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz" şeklinde konuşarak, barış ve istikrarı korumaya kararlı olduklarını vurguladı.

Son olarak, Austin, büyük güçlerin şeffaflık ve sorumluluk konusunda öncü olması gerektiğini belirterek, iletişim kanallarının açık tutulmasının önemine dikkat çekti ve krizleri önlemek için daha fazla iletişim gerektiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER