© Baykuş Haber

ABDde lise mezuniyetinde silahlı saldırı: 2 ölü

ABD'nin Virginia eyaletindeki Richmond ilçesinde, bir lise mezuniyet töreni sırasında meydana gelen silahlı saldırı sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti ve 5 kişi yaralandı.

Virginia Commonwealth Üniversitesi kampüsünde düzenlenen Hugueonet Lisesi mezuniyet töreni esnasında meydana gelen silahlı saldırıda, yaşları 18 ile 36 arasında değişen 2 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, 1'i ağır olmak üzere 5 kişi de yaralandı. Polis, saldırı ile ilgili şüpheli bir kişiyi gözaltına aldı ve olayla ilgili soruşturma başlattı. Saldırganın 4 tabanca kullandığı ve bu silahların polis tarafından ele geçirildiği belirtildi. Kampüs içinde yapılacak diğer lise mezuniyet törenleri de iptal edildi.

Richmond Polis Şefi Rick Edwards, saldırganın hem cinayet hem de diğer suçlardan yargılanacağını ifade ederek, "Böyle bir kalabalığın içinde gerçekleşen bir saldırı, masum insanlara zarar veriyor. Bu tür bir olayın burada gerçekleşmesi gerçekten trajik bir durum. Burası daha güvenli olmalıydı." şeklinde konuştu.

Bu olay, ABD'de 2023 yılından beri okullar, alışveriş merkezleri ve ibadethanelerde düzenlenen 279. silahlı saldırı olarak kayıtlara geçti. Bu tür saldırılarda genellikle 4'ten fazla kişi hayatını kaybetmekte.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER