© Baykuş Haber

ABDde uçuşa yasak bölgeyi ihlal eden uçağın pilotunun baygın olduğu ortaya çıktı

ABD'nin başkenti Washington DC'de 4 Haziran tarihinde yaşanan olayın ardından detaylar ortaya çıktı. İddialara göre, uçuşa yasak bölgeyi ihlal eden Cessna Citation tipi küçük uçağın pilotu, baygın bir durumdaydı. Uçuşa yasak bölgenin ihlali sonrası havalanan savaş uçaklarının pilotları, küçük uçağın pilotunu kokpitte baygın halde buldu.

Bu trajik olayda pilot ve üç yolcu hayatını kaybetti. Kazada, pilotun uçuşun son iki saatinde anonslara tepki vermediği ve uçağın yakıtının bitmesinin ardından Virginia'daki Montebello yakınlarındaki yoğun ormanlık ve dağlık bir alana düştüğü belirtildi. Pilotun bayılma nedeni henüz tam olarak bilinmiyor, ancak uçakta basınç düşmesinin buna neden olabileceği öne sürüldü.

Yetkililer, uçağın düşürülmediğini ve savaş uçaklarının kazaya neden olmadığını vurguladı. Kazayla ilgili daha fazla ayrıntı içeren bir raporun önümüzdeki hafta, nihai raporun ise 12 ila 24 ay içinde yayınlanacağı ifade edildi.

Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz resmi olarak açıklanmadı. Uçağın sahibi olan John Rumpel, uçakta kızı, iki yaşındaki torunu ve dadısının pilotla birlikte bulunduğunu belirterek, uçağın Kuzey Carolina'dan New York'un Long Island bölgesine gittiklerini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER