© Baykuş Haber

ABDli bilim adamı Mark Dickeyin tedavisi Mersinde sürüyor

MERSİN VALİSİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, MARK DİCKEY'İ ZİYARET EDEREK SON DURUMUYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI.

Mersin'in Anamur ilçesindeki Morca Mağarası'nda geçirdiği mide kanaması sonucu mahsur kalan ve doktorların onayıyla 9 gün sonra tahliye edilen ABD'li bilim adamı Mark Dickey'in tedavisi, Mersin Şehir Hastanesi'nde sürdürülüyor. Bugün, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan tarafından ziyaret edilen Dickey'in sağlık durumu hakkında bilgi alındı.

3 Eylül tarihinde Morca Mağarası'na iniş yapan Dickey ve ekibi, bin 276 metre derinlikte mide kanaması geçirdi. Yapılan tedavi sonrası Dickey, 9 Eylül'de tahliye edilmiş ve Mersin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Sağlık durumu iyiye giden Dickey, Vali Pehlivan'ın ziyareti sırasında da iyilik halini teyit etti.

Vali Pehlivan, Morca Mağarası'nda gerçekleşen kurtarma operasyonunun dünya genelinde nadir rastlanan zorluklara sahip olduğunu belirtti. Dickey'in sağlık durumunun iyiye gittiğini ve doktorların tedavisinin devam ettiğini açıkladı. Dickey'in bir süre daha hastanede kalacağını ve taburcu işlemlerinin doktorlar tarafından belirleneceğini ifade etti.

Morca Mağarası'nda gerçekleşen kurtarma operasyonuna 8 ülkeden 200 profesyonel kişi katılmıştı. Dickey'in sağlık durumu, mağara içinde kan, serum ve ilaç takviyesiyle iyileştirilmiş ve ardından zorlu bir tahliye operasyonu gerçekleştirilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER