© Baykuş Haber

ABDnin Ukraynanın Kuzey Akım boru hattına saldırmayı planladığına dair istihbarat aldığı iddiası

ABD merkezli Washington Post gazetesi, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarına düzenlenen saldırıdan 3 ay önce Ukrayna'nın benzer bir saldırı planı yapmayı düşündüğüne dair istihbarat aldığını iddia etti. Sızdırılan gizli belgelere dayandırılan haberde, ABD'nin bu istihbaratı elde ettikten sonra Kuzey Akım boru hattına saldırı düzenlendiği belirtildi.

Haberde, CIA'nın Ukrayna özel harekat kuvvetlerinden oluşan bir ekibin Rusya'dan Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım boru hattına saldırı planladığını öğrendiği iddia edildi. Bu istihbaratın, bir Avrupa casus teşkilatı aracılığıyla elde edildiği ve ABD tarafından Almanya ve diğer Avrupa ülkeleriyle paylaşıldığı belirtiliyor.

Haberde ayrıca istihbarat raporunun belirli ayrıntıları ve operasyonun bazı yönlerini içerdiği, ancak bu bilgilerin güvenlik gerekçesiyle gizlendiği ifade ediliyor. Raporun kaynağı ve operasyonun ayrıntıları da açıklanmıyor.

Bu gelişmeler, Kuzey Akım boru hattına düzenlenen saldırının ardından Ukrayna'nın bu olayla bağlantısına dair yeni soru işaretleri ortaya çıkmasına neden oluyor. Ancak saldırının gerçek failleri ve nedenleri hala tam olarak aydınlatılamamış durumda.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER