© Baykuş Haber

Abrams tanklarının ilk partisi Polonyaya ulaştı

POLONYA'NIN ABD'DEN SİPARİŞ ETTİĞİ ABRAMS TANKLARININ İLK PARTİSİ POLONYA'NIN SZCZECİN LİMANI’NA ULAŞTI.

Polonya, ABD'den sipariş ettiği Abrams tanklarının ilk partisini Szczecin Limanı'na başarıyla teslim aldı. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, sosyal medya üzerinden bu önemli anı paylaşarak 14 tankın gemiden indirilmekte olduğunu duyurdu. Morawiecki, "Bugün 'zırhlı perdemizin' ilk unsurları Szczecin Limanı'na ulaştı. Her geçen gün Polonya ordusunun gücü artıyor. Sözlerimizi tutuyoruz, vaatlerimizi gerçekleştiriyoruz, Polonya'yı savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Polonya, envanterindeki 240 adet modifiye edilmiş T-72 tankını Ukrayna'ya vermesi sonucu oluşan açığı kapatmak için ABD Deniz Piyadeleri'nin 2020 yılında kullanım dışı bıraktığı M1A1 Abrams tanklarını satın alma yoluna gitmişti. Polonya Savunma Bakanlığı, bu çerçevede geçtiğimiz Ocak ayında ABD ile 116 adet M1A1 Abrams tankı için 1,4 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamıştı. Bugün teslim edilen ilk parti tankların tamamının 2024 sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Polonya, geçtiğimiz yıl da ABD'den son model M1A2 SEPv3 Abrams ana muharebe tanklarını 4,75 milyar dolara satın almıştı. Bu tankların teslimatı ise 2024-2026 yılları arasında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER