© Baykuş Haber

Açık hava müzesi Ahlatta bayram yoğunluğu yaşanıyor

UNESCO'NUN DÜNYA KÜLTÜR MİRASI GEÇİCİ LİSTESİ'NDE BULUNAN VE BÜNYESİNDE BARINDIRDIĞI TARİHİ MEKANLARLA AÇIK HAVA MÜZESİ KONUMUNDAKİ BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE KURBAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR.

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve tarihi mekanlarıyla ünlü Bitlis'in Ahlat ilçesi, Kurban Bayramı süresince ziyaretçi akınına uğruyor. Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı, dünyanın en büyük Türk-İslam Mezarlığı olarak bilinirken, bölgedeki tarihi kümbetler, mağara evler ve Harabeşehir gibi önemli mekanlar da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ahlat'a gelen ziyaretçiler, sanat eseri niteliği taşıyan abidevi mezar taşları üzerindeki kabartmalar, motifler, oymalar, kitabeler ve yazılar aracılığıyla tarihi bir yolculuğa çıkıyorlar.

Bayram tatilini fırsat bilen turistler, Ahlat'ı gezmek ve keşfetmek için bu şehre geliyorlar. Ahlat'ı gezen bir ziyaretçi, doğa, deniz ve tarih gibi çeşitli güzelliklerin burada bir arada bulunduğunu belirterek herkesin bu bölgeyi ziyaret etmesi gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda bir yabancı turist, Erasmus programı kapsamında Türkiye'yi keşfetmeye çalıştığını ve Ahlat'ı çok beğendiğini ifade ediyor.

Aydın'dan gelen bir başka ziyaretçi de Ahlat'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ve bu güzel bölgeyi herkese tavsiye ettiğini dile getiriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER