© Baykuş Haber

Açık mahkeme günü ile haklarını öğrendiler

CEZA ADALET SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ VE VATANDAŞLARIN HAKLARI HAKKINDAKİ BİLGİLERİNİN ARTIRILMASI AMACI İLE ESKİŞEHİR ADLİYESİNDE AÇIK MAHKEME GÜNÜ DÜZENLENDİ.

Eskişehir Adliyesi'nde düzenlenen açık mahkeme günü, ceza adalet sistemi ve vatandaşların hakları hakkında bilgi artırma amacı taşıdı. Program, çeşitli meslek gruplarından otuz vatandaşın Eskişehir Adliyesi'nde bir gün geçirmesiyle gerçekleşti. Bu etkinlik, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi işbirliğiyle düzenlenen "Ceza Adalet Sisteminin Güçlendirilmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi İhlallerinin Önlenmesi için Yargı Mensuplarının Kapasitesinin Artırılması" projesi kapsamında gerçekleşti.

Vatandaşlar, adliyenin günlük işleyişini, hakimlerin ve Cumhuriyet savcılarının rollerini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Ayrıca, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı. Bu program, toplumun farklı kesimlerinden gelen vatandaşların adliyeyi ve adli süreçleri daha iyi anlamalarına yardımcı oldu.

Etkinlik hakkında değerlendirme yapan Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Şenol Taş, toplumun adliyeler hakkındaki olumsuz algısını değiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Adliye duvarları soğuk değildir. Bugün burada bulunan vatandaşlarımız bunu bizzat gördüler." dedi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da programın Eskişehirli vatandaşlar için faydalı olduğunu vurgulayarak, bu tür programların vatandaşların bilgi ve deneyimlerini artırmaya yardımcı olacağını ifade etti.

Program, vatandaşların yargı mensuplarıyla soru cevap yapmaları ve fotoğraf çekimleriyle sona erdi. Katılımcılar, daha fazla benzer etkinliklerin düzenlenmesini önerdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER