© Baykuş Haber

Açıklanan buğday ve arpa fiyatı üreticileri sevindirdi

Edirne'nin Keşan ilçesinde, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı buğday ve arpa fiyatları hakkında bir değerlendirme yaptı.

Şen, 2023 dönemi TMO hububat alım fiyatlarının gruplandırmalar yerine alım kodlarına göre yapıldığını belirtti. Buğday ve arpa fiyatlarının belirlenmesinin bu yeni sistem doğrultusunda yapıldığını söyleyerek, "Üreticimiz bu yıl fiyat açıklamasının farklı bir şekilde yapıldığını gördü. Daha önceki açıklamamda afaki fiyatların olmayacağını ifade etmiştim. Bu, arz talep dengesine dayalı bir durumdur. Hangi ürün olursa olsun, ürün az ise fiyat yükselir, bol ise fiyat düşer. Şu ana kadar üreticilerden büyük bir tepki gelmedi" dedi.

Ton başına bin TL'den faydalanabileceklerini ifade eden Şen, üreticileri ürünlerini satarken fatura almaları konusunda uyardı. Ayrıca, çiftçilerin ÇKS belgelerini ve faturalarını ibraz ederek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'ne götürmeleri halinde ton başına bin TL primden faydalanabileceklerini söyledi. Şen, ürünlerin cinsine göre fiyatların değişebileceğini, ancak açıklanan fiyatların mevcut piyasa koşullarına göre oldukça iyi olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER