© Baykuş Haber

Adalet sistemine yeni hukukçular

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) HUKUK FAKÜLTESİ, DİPLOMA ALMAYA HAK KAZANAN ÖĞRENCİLER İÇİN GENİŞ KATILIMLI BİR MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLEDİ.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hukuk Fakültesi, bu yıl mezun olan öğrenciler için geniş katılımlı bir mezuniyet töreni düzenledi. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 12. Dönem Mezuniyet Töreni'ne, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif Bayrak, Hukuk Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Bursa Barosu Genel Sekreteri Avukat Yener Poroy, akademisyenler, mezun olmaya hak kazanan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören sırasında konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitenin 50 yıla yakın deneyimiyle Türkiye'deki üniversiteler arasında özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca BUÜ'nün "Araştırma Üniversitesi" unvanına sahip sadece 23 üniversiteden biri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, genç olan ancak seçkin bir fakülte olan Hukuk Fakültesi'nin hızlı bir şekilde ilerlediğine ve Türkiye'deki diğer Hukuk Fakülteleri arasında seçkin bir konum elde ettiğine dikkat çekti. Bu başarıyı sürdürmek için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Hukuk Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı ise, mezuniyet töreninin hem mutlulukla hem de hüznün bir araya geldiği bir dönem olduğunu belirtti. Pandemi ve depremin neden olduğu zorluklarla başa çıkmak zorunda kalan öğrencilerin az olduğunu dile getirdi. Arı, temel kriterin adalet olduğunu vurgulayarak, adaletin sağlık, eğitim, ekonomi gibi her alanın temeli olduğunu ifade etti.

Tören, dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi, yaş kütüğüne plaket çakılması ve anı belgelerinin dağıtılmasının ardından kep fırlatılmasıyla sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER