© Baykuş Haber

Adana Kozanda bir ilk: Bilim ve Enerji Parkı

TÜRKİYE’NİN LİDER ÖZEL SEKTÖR ELEKTRİK ÜRETİM ŞİRKETİ ENERJİSA ÜRETİM, ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE DENEYİM ÜZERİNE KURGULANAN BİLİM VE ENERJİ PARKI’NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Türkiye'nin önde gelen özel sektör elektrik üreticisi Enerjisa Üretim, Adana'nın Kozan ilçesinde Bilim ve Enerji Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Park, öğrencilere ve ziyaretçilere teorik bilginin pratikte deneyimlenmesini sağlamak amacıyla tasarlandı. Kozan Belediyesi ve Tales Matematik Müzesi iş birliğiyle oluşturulan bu park, 28 farklı materyalden oluşuyor ve deneyim temelli bir yaklaşım sunuyor. Park içindeki materyaller, açıklayıcı tanıtım levhaları ve QR kodları aracılığıyla daha fazla bilgiye erişim imkanı sunarak öğrencilere ve ziyaretçilere pratik deneyimler sunuyor.

Ayrıca, Bilim ve Enerji Parkı'nın yanı sıra oyun parkı, basketbol sahası ve yeşil alanlar da bulunuyor. Enerjisa Üretim, bu projelerle Kozan ilçesine değer katmayı ve eğitim, bilim ve enerji alanlarını bir araya getirerek toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Enerjisa Üretim CEO'su İhsan Erbil Bayçöl, projenin çocukların ve gençlerin enerji konusundaki bilinçlenmelerine ve geleceğin enerji uzmanları olarak yetişmelerine katkı sağlayacağını belirtti ve projeye destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER