© Baykuş Haber

Adanada genç arıcılara destek

ADANA'DA 3 GENÇ GİRİŞİMCİYE 75 KOVAN ARI VE TÜM ARI MALZEMESİ YÜZDE 70 HİBE İLE VERİLDİ.

Adana'da 3 genç girişimciye, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında yüzde 70 hibe ile 75 kovan arı ve arı malzemesi verildi. Bu proje, küçük ölçekli çiftçileri desteklemeyi amaçlayan bir girişimdir. Adana'da gerçekleştirilen programda, genç girişimcilerin bu desteği alarak arıcılıkla ilgili işletmelerini büyüterek ülke ve aile ekonomisine katkı sağlamaya devam edecekleri belirtildi.

Programın düzenlendiği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde konuşan Müdür Vekili Efe Güler, genç girişimcileri desteklemenin temel görevleri olduğunu ve bu desteklerin gelecekte de devam edeceğini vurguladı. Hibe olarak arıcılık malzemeleri verilen üreticilerden biri olan Yunus Emre Tamtürk, arıcılığa olan ilgisini babasından aldığını ve verilen 75 kovanı çoğaltarak aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya kararlı olduğunu söyledi.

Feke'nin Paşalı Mahallesinde arıcılık yapan 2 çocuk annesi Sonay Köz de, hibe başvurusu yaparak eşiyle birlikte arıcılık işlerini büyütmeyi hedeflediğini belirtti. Bu proje sayesinde işletmelerini geliştireceklerini ve arıcılık alanında çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER