© Baykuş Haber

Adanada nar çiçeklerinin görsel şöleni

ADANA'DAKİ YEDİGÖZE İMAMOĞLU SULAMA PROJESİYLE 26 MİLYAR TL YATIRIM İLE SUSUZ TOPRAKLARIN SUYA KAVUŞMASI İLE BİN 500 DEKAR ALANA NAR BAHÇESİ KURULDU. NAR ÜRETİMİ İLE İLÇEDE ADEDA BARAJ KENARINDA NAR ADASI OLUŞURKEN NAR AĞAÇLARININ KIRMIZI ÇİÇEKLERİ İLE GÖRSEL ŞÖLEN YAŞANDI.

Adana'da bulunan Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi, 26 milyar TL yatırım ile kurak toprakların sulanması ve bin 500 dekarlık bir alana nar bahçesi kurulmasıyla gerçekleştirildi. Nar üretimi sayesinde ilçe, adeta bir nar adası gibi görsel bir şölen sunmaya başladı ve kırmızı çiçeklerle kaplandı.

Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi, İmamoğlu, Sarıçam, Ceyhan, Kozan ve Yüreğir ilçelerinde toplamda 109 bin 702 hektar arazinin sulanmasını sağladı. İmamoğlu ilçesinde oluşturulan nar bahçesi, damlama sulama yöntemiyle yetiştirilen narların kırmızı çiçekleriyle bölgeyi adeta "nar adası"na dönüştürdü. Bu sulama projesi sayesinde kurak topraklar verimli hale geldi ve çiftçilerin ürünleri arttı.

Bu nar bahçesinin bakımını ve denetimini üstlenen Ziraat Mühendisi Uğurcan Saraç, "Bu bahçeyle 7 yıldır ilgileniyorum. Nar çiçekleri Mayıs ayında başlar ve Haziran ayının sonuna kadar devam eder. İklim koşulları bazen sıkıntı yaratabilir, ancak genel olarak verim güzeldir. Hasat, Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleşir, Ekim ayında başlar. Bir ay süren hasat süreci vardır. Dönüm başına 2-3 ton nar elde ediyoruz ve yaklaşık 5 bin ton nar hasadı yapıyoruz. Organik ürünler yetiştiriyoruz ve bunları hem ihraç ediyoruz hem de yerel meyve suyu fabrikalarına satıyoruz. Öncelikle normal ihracat narlarını hasat ediyoruz, ardından meyve suyu üretimi için narları topluyoruz. Arazimizi Yedigöze'den aldığımız su ile damlama sulama yöntemiyle suluyoruz. Çiftçilere damlama sulama yöntemini tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER