© Baykuş Haber

Adanadan bal hasadı başladı

ADANA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İMAMOĞLU İLÇESİNDE İLK BAL HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İmamoğlu ilçesinde bal hasadının başladığını duyurdu. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, bölgede arıcılıkla ilgili eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini ve Adana'nın Türkiye'de bal üretiminde ikinci sırada yer aldığını ifade etti. Tekin ayrıca, Adana'nın değişen mevsim şartlarına göre bazı yıllar üretimde ilk sırayı aldığını sözlerine ekledi.

Adana'da bal üretiminin sürekli olarak arttığını vurgulayan Tekin, son 4-5 yılda üretimin 8-10 bin tondan 13 bin tona çıktığını belirtti. Kentte yaklaşık 2 bin 500 arıcının 500 bin kovanda bal ürettiğini açıklayan Tekin, bu süreçte arıcıları ve ilin bal üretimini en üstte tutmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya da, bal üretiminde ikinci sıradaki kentin birinci olabilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Aynı zamanda 43 yıldır arıcılık yapan İsmail Kılıçkaya ise, 700 kovanda oğluyla birlikte bal ürettiklerini ve mazot desteği gibi desteklerin üretimi artırma konusunda önemli olduğunu söyledi.

2023 yılında Adana'da bal sezonunun bereketli geçmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER