© Baykuş Haber

Adanalı kadın sanayiciler, kadın depremzedelerle bir araya geldi

ADANA HACI SABANCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KADIN SANAYİCİLER PLATFORMU ÜYESİ KADINLAR, HATAY'DA DEPREMZEDE KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ. DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARINI DİNLEYEN SANAYİCİLER, 500'ÜN ÜZERİNDE KADIN VE ÇOCUK İHTİYAÇLARINA YÖNELİK HAZIRLANAN YARDIM ÇANTALARINI DAĞITIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Kadın Sanayiciler Platformu üyeleri, Hatay'da depremzedelerle buluştu. Afetzedelerin ihtiyaçlarını dinleyen kadın sanayiciler, 500'den fazla kadın ve çocuğa yönelik hazırlanan yardım çantalarını dağıttı.

Platform üyeleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerin en büyük yıkımına yol açtığı Hatay'a geldi. Depremzedelerle özellikle kadınları ziyaret eden sanayiciler, Defne ilçesinde çadırlarda ve hasarlı evlerin bahçelerinde yaşayan kadınlarla buluştu. Afetzedelerle sohbet edip ihtiyaçlarını dinleyen sanayiciler, kadın ve çocuk ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan yardım çantalarını dağıttı. Bu çantaların içinde eşofman takımı, havlu, terlik, çorap, şampuan gibi kişisel bakım ürünleri bulunuyor.

Sanayici Ayça Çelik, Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde 2016 yılından beri faaliyet gösteren Kadın Sanayici Platformu olarak Hatay'a geldiklerini ve depremzedelere yardım ettiklerini söyledi. Depremin herkesi derinden etkilediğini belirten Çelik, hayatların kaybının telafisinin olmadığını, ancak geride kalanlar için sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

Çelik, yardım çantalarının özellikle kadın duyarlığı ile hazırlandığını ve kadınların özel ihtiyaçlarına odaklandığını söyledi. Kadınların her yerde kadın olduğunu ve bu nedenle özel ihtiyaçları olduğunu ifade eden Çelik, yardım çantalarının içeriğindeki ürünlerin kadınlar ve çocuklar için özellikle seçildiğini dile getirdi.

Kadın sanayiciler, her yıl sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bir araya gelerek kadın dayanışması ve yardımlaşma ruhunu yaşatmayı hedefliyorlar. Bu yılki projeleri depremzedelerle dayanışma ve yardım etme amacı taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER