© Baykuş Haber

Adilcevaz bastonu Hollandada tanıtılıyor

HOLLANDA’NIN AMSTERDAM ŞEHRİNDE DÜZENLENEN ANATOLİAFEST FUARINDA BİTLİS’İN ADİLCEVAZ İLÇESİNDE ÜRETİLEN BASTONLAR TANITILIYOR.

Amsterdam'da düzenlenen AnatoliaFest Fuarı'nda Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde üretilen bastonlar öne çıkıyor. Bu fuarda Türkiye'den katılan 16 sanatçı arasında Bitlis'in temsilcisi olan baston ustası Cuma Birol, kendi ürettiği bastonlarla şehrin tanıtımını yapıyor. İki hafta süren fuar, Adilcevaz baston sanatı başta olmak üzere İpek koza, çini, keçe, Mardin telkari, aynalı süpürge, Iğdır kilim, sipsi yapımı, yaprak sanatı, ebru, cam boyama, kaligrafi gibi farklı sanatları da sergiliyor. Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy da fuarı ziyaret ederek katılımcıları gezdi.

Adilcevazlı baston ustası Cumali Birol, bu fuarda Anadolu kültürünü Avrupalılara tanıtmayı ve aynı zamanda Avrupa'da yaşayan Türklere bu kültürü hatırlatmayı amaçladıklarını belirtti. Birol, "Bitlis'i baston sanatıyla tanıttığım için gururluyum. Kendi kültürümüzü Hollanda'ya en iyi şekilde aktarıyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER